endurancewedstrijd

Waarom de hartslag van je paard meten

Je kunt je paard trainen door alleen het tempo te berekenen. Maar wist je dat er ook andere en meer efficiënte manieren zijn die je training naar een nieuw niveau kunnen brengen?

Meten van de hartslag van je paard geeft je een serieus competitief voordeel. Door de hartslag samen met de snelheid en afstand te volgen en te analyseren zul je je paard veel beter leren kennen en trainen, zodat het gezond blijft en optimaal blijft presteren. Bij elke inzet van paarden – zij het voor praktische doeleinden, recreatieve activiteiten dan wel wedstrijdsporten – heeft het meten van de hartslag van je paard diverse voordelen voor zowel paarden als hun eigenaars.

Met de hartslagmeter van Polar kun je elke activiteitssessie afstemmen op het juiste intensiteitsniveau, wat het meest belangrijke en efficiënte onderdeel is van elk trainingsprogramma. Hartslagmeting is eenvoudig en betekent geen ongemak voor de paarden. Het is de beste manier om ze tevreden en gezond te houden, en om te zorgen dat ook zij plezier hebben in hun atletische activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.hippogriff.nl