endurancewedstrijd

BEGINNEN MET ENDURANCE

Bij endurancewedstrijden worden er speciaal uitgezette routes gereden met een totale lengte van 20 tot maximaal 160 kilometer. Deze routes worden op tijd gereden en gaan dwars door de vrije natuur. Hoewel endurancewedstrijden op tijd worden gereden, staat het welzijn van het paard voorop. De deelnemende paarden worden daarom voor, soms tijdens en na de wedstrijd door een dierenarts gecontroleerd.

Endurance is een tak van sport waar hoge prestaties door zowel paard als ruiter worden geleverd. Met name voor de grotere afstanden moeten paard en ruiter goed getraind zijn. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden tijdens alle ritten.

Impulsrubrieken 
Wil je kennismaken met deze discipline, dan kun je meedoen aan de Impulsrubrieken. Dit is een klasse waarin iedereen mee mag doen die lid is van de KNHS. Je hebt geen startpas nodig en hoeft ook geen lid van een vereniging te zijn. Bij de Impulsrubrieken beoordeelt de wedstrijddierenarts de fitheid van het paard. 

Pas als je echte wedstrijden wilt gaan rijden (met afstanden van 20 tot 160 kilometer per rit) dan moet je lid worden van zowel de KNHS als van de KNHS Endurancevereniging en heb je een startpas nodig.